MENIU

Un jurnalist care făcuse dezvăluiri despre mercenarii ruși din Siria a murit în mod șocant

Un jurnalist rus care făcuse dezvăluiri despre moartea în Siria a zeci de mercenari ruși, membri ai unei companii militare private, a murit la spital. Ziaristul ar fi căzut de la geamul apartamentului său situat la etajul cinci al unei clădiri din Ekaterinburg.

Jurnalistul rus Maxim Borodin, cel care a scris primul despre compania militară privată Wagner, a murit într-un spital din Ekaterinburg, fără a-şi reveni din comă.

Pe 13 aprilie, Maxim Borodin a căzut de la geamul apartamentului său aflat la etajul cinci al unui bloc din Ekaterinburg, scrie svoboda.org, citat de Deschide.md.

Colegii jurnalistului nu cred în versiunea suicidului sau a unui incident nefericit. Aceştia spun că nu pot afla nimic de la organele de drept şi nu au acces în apartamentul unde s-a produs tragedia.

Maxim Borodin a scris despre moartea a câtorva zeci de militari ruşi în Siria la 7 februarie 2018, în urma unei lovituri a coaliţiei occidentale. Așa cum s-a demonstrat mai târziu, aceşti militari erau mercenari angajaţi de o companie privată numită Wagner.

Mai multe articole despre:
Rusia Siria jurnalist wagner Maxim Borodin