MENIU

Un fost ministru s-a sinucis, după ce a aflat că va fi anchetat pentru viol

Fostul ministru de stat belgian Steve Stevaert, o figura importanta pe scena politica flamanda la sfarsitul anilor '90, s-a sinucis joi, la cateva ore dupa ce a aflat ca va fi urmarit penal pentru viol, scrie ziare.com

Trupul neinsufletit al fostului ministru si presedinte al Partidul Socialist Flamand (SPA) a fost gasit de scafandri in canalul Albert, in apropierea domiciliului sau din Hasselt (nord-est), resedinta provinciei flamande Limburg, relateaza BBC.

Steve Stevaert, in varsta de 61 de ani, s-a sinucis in aceeasi zi in care purtatorul de cuvant al Parchetului din Bruxelles a anuntat ca el va fi urmarit penal pentru viol, atentat la pudoare si abuz in serviciu.

Politia belgiana a fost sesizata in 2013 in legatura cu un presupus act de viol comis de fostul politician belgian in 2010. Presupusul act de viol ar fi avut loc dupa o emisiune televizata pe tema sexualitatii prezentata de Goedele Liekens, o fosta Miss Belgia. In cursul anchetei, Stevaert a recunoscut ca a intretinut un act sexual cu o tanara dupa emisiune, insa a negat acuzatia de viol. "Suntem cu totii foarte afectati si descumpaniti de pierderea prematura a lui Steve", a deplans Partidul Socialist Flamand pe site-ul sau.

 Mai multe pe ziare.com