MENIU

Un bărbat este bun de plată după ce s-a mutat cu amanta pe aceeași stradă în care locuiește fosta soție. Ce au decis judecătorii

Un caz neobișnuit a ajuns în fața instanței în Italia, unde un bărbat a fost dat în judecată de fosta sa soție după ce s-a mutat împreună cu amanta pe aceeași stradă. Gestul său a provocat un scandal în comunitatea din Santarcangelo, provincia Rimini, și a dus la o bătălie legală cu consecințe semnificative.

Cum s-a întâmplat totul

După aproximativ 40 de ani de căsătorie, bărbatul de 61 de ani și-a părăsit soția pentru o altă femeie, arată click.ro. Noul cuplu a decis să se mute pe aceeași stradă, la doar câteva sute de metri de locuința fostei soții. Aceasta, o femeie de 59 de ani, a fost profund afectată de decizia soțului și a hotărât să-l dea în judecată, solicitând daune morale.

Fosta soție a susținut că acțiunile bărbatului i-au provocat o depresie severă, fiind obligată să-și vadă fostul soț și noua lui parteneră aproape zilnic. Mai mult, ea a declarat că bărbatul a încetat să-i plătească pensia de întreținere stabilită la divorț, ceea ce i-a agravat și mai mult suferința.

Avocata femeii, Elena Guidi, a explicat că acesta nu este un caz izolat în care se acordă daune morale după o separare, dar situația de față este unică prin proximitatea locuințelor. „Nu este primul caz de separare în care se acordă daune morale. Dar acesta este unic, având în vedere că bărbatul s-a mutat cu noua parteneră chiar lângă fosta soție", a declarat avocata.

Bărbatul este bun de plată acum

Instanța a decis în favoarea femeii, obligându-l pe bărbat să-i plătească daune morale pentru suferința cauzată. Decizia a fost primită cu interes în rândul vecinilor și a stârnit discuții despre limitele comportamentului post-divorț și impactul psihologic asupra părților implicate.

Această hotărâre vine ca un avertisment pentru cei care, după o despărțire, aleg să se mute în imediata apropiere a fostului partener, ignorând impactul emoțional pe care îl poate avea o astfel de decizie.