MENIU

Ucraina solicită ADERAREA IMEDIATĂ la Uniunea Europeană. Zelenski, apel la soldații ruși: Depuneţi armele, nu vă credeţi comandanţii!

Ucraina solicită Uniunii Europene aderarea imediată, în cadrul unei noi proceduri speciale. Președintele este încrezător că Ucraina merită acest lucru și că este posibil.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Uniunii Europene să permită aderarea imediată a Ucrainei, pe baza unei proceduri speciale, informează Reuters.

„Facem apel la Uniunea Europeană pentru aderarea imediată a Ucrainei pentru o nouă procedură specială", a spus Volodimir Zelenski, într-un mesaj video de ultim moment. 

"Obiectivul nostru este să fim alături de toţi europenii şi, cel mai important, să fim egali. Sunt sigur că aşa este corect. Sunt sigur că merităm asta", a spus el într-o înregistrare video distribuită în reţelele sociale.

Totodată, Volodmir Zelenski le-a cerut soldaţilor ruşi care au invadat Ucraina să depună armele.

În același mesaj video, Zelenski li se adresează direct, în rusă, militarilor trimişi de Moscova în ţara sa: "Depuneţi armele, plecaţi de-aici, nu vă credeţi comandanţii, nu vă credeţi propagandiştii. Salvaţi-vă vieţile, pur şi simplu!"