MENIU

UCRAINA. "Dacă nu semnaţi acordul, veţi muri". Ministrul polonez de Externe explică avertismentul

Radoslaw Sikorski

UCRAINA. Ministrul polonez de Externe Radoslaw Sikorski le-a spus protestatarilor că dacă nu vor semna acordul cu preşedintele Viktor Ianukovici vor fi morţi. El a anunţat ulterior că preşedintele ucrainean era pregătit să utilizeze forţa, în cazul în care opoziţia ar fi respins acordul de ieşire din criză.

UCRAINA. Ministrul polonez de Extrene, Radoslaw Sikorski, ar fi fost auzit spunandu-i unui lider al protestelor: "Daca nu sustineti aceasta intelegere, veti avea parte de Curtea martiala, de armata. Veti muri".

Sikorski a dezvăluit, vineri seară, că preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, era pregătit să utilizeze forţa, în cazul în care opoziţia ar fi respins acordul de ieşire din criză, notează Mediafax.ro.

"Au existat semnale că preşedintele Ianukovici se pregătea să utilizeze forţele Ministerului de Interne, în cazul în care acordul ar fi eşuat", a explicat el pentru presă în momentul întoarcerii la Varşovia.

"Din punct de vedere politic, i-ar fi fost mai uşor să recurgă la violenţă", pentru că eşecul ar fi fost "pus pe seama opoziţiei", a adăugat el.

Tocmai din această cauză situaţia era atât de tensionată", a precizat ministrul, evocând un episod din aceste negocieri filmat fără ştirea sa la Hotelul Kiev şi postat ulterior pe Internet.