MENIU

Trump, declarație tulburătoare: președintele SUA intenționează să extindă arsenalul nuclear

Președintele american Donald Trump a declarat joi, într-un interviu acordat Reuters, că intenționează să extindă arsenalul nuclear al SUA pentru a se asigura că este "superior", apreciind totodată că Statele Unite au rămas în urmă în sfera armamentului nuclear.

În interviul pentru agenția Reuters, Trump s-a plâns că desfășurarea de către Rusia a unei rachete de croazieră încalcă tratatul privind controlul armamentelor și a declarat că va aborda acest subiect cu președintele rus Vladimir Putin când și dacă se vor întâlni, scrie Agerpres.

Totodată, Donald Trump și-a exprimat opinia că, "dacă ar vrea", China ar putea rezolva "foarte ușor" provocarea la adresa securității naționale pe care o reprezintă Coreea de Nord, și a pus presiune pe Beijing, ca să exercite o mai mare influență pentru a îngrădi acțiunile tot mai belicoase ale Phenianului.

Președintele american s-a declarat "foarte furios" cu privire la testele cu rachete balistice efectuate de Coreea de Nord și a anunțat că printre numeroasele opțiuni pe care le are în vedere se numără și accelerarea construcției unui sistem de apărare antirachetă pentru aliații SUA, Japonia și Coreea de Sud.

Mai multe articole despre:
Rusia Putin arsenal nuclear trump