MENIU

Trump continuă să critice Mexicul. "Situația trebuie să se schimbe acum"

Președintele SUA, Donald Trump, și-a menținut criticile la adresa Mexicului și, într-o postare pe Twitter, a scris că acest stat a profitat prea mult timp de Washington, cerând ca situația actuală, în care există ”deficite comerciale enorme” și ”puțin ajutor la frontiera extrem de sensibilă”, să se schimbe cât mai curând.  

"Mexicul a profitat de SUA prea mult timp. Deficitele comerciale enorme și puținul ajutor la frontiera extrem de sensibilă trebuie să se schimbe ACUM", a scris Trump, pe Twitter. 

Mesajul lui Trump vine după ce joi Casa Albă conform spunea că Washingtonul ar putea impune o taxă de 20% pentru bunurile provenite din Mexic pentru a plăti pentru zidul de la frontieră, ceea ce a dus la deprecierea monedei mexicane și la adâncirea crizei între cele două state.

Donald Trumpa semnat, miercuri, ordinul pentru începerea construirii unui zid de-a lungul graniței Statelor Unite cu Mexic. După acest anunț, președintele mexican și-a anulat vizita oficială la Washington, care fusese programată pentru săptămâna viitoare.

Mai multe articole despre:
SUA Mexic zid trump