MENIU

Trump amenință că soldații americani vor trage asupra migranților dacă vor fi atacați

Militari americani la granița cu Mexicul

Președintele SUA Donald Trump i-a avertizat pe migranții care se îndreaptă spre granița SUA că militarii americani vor riposta cu armele de foc dacă vor fi atacați. 

O caravană cu 4.000 de imigranţi din America Centrală a devenit inamicul public al Statelor Unite. Refugiaţii sunt în Mexic, la 2.800 de kilometri de teritoriul american, dar Donald Trump a anunţat că sunt consideraţi invadatori şi ar putea fi împuşcaţi dacă încearcă să treacă graniţa.

”Dacă aruncă cu pietre, aşa cum au făcut în Mexic împotriva militarilor mexicani şi a poliţiştilor mexicani, pe care i-au rănit grav, vom considera că folosesc o armă de foc. Nu este mare diferenţă, dacă eşti lovit în faţă cu o piatră. După cum ştiţi, lau avut loc violenţe în urmă cu câteva zile, mari violenţe. Au intra cu forţa într-o ţară, au intrat cu forţa în Mexic”, a spus Donald Trump.

Cu câteva zile înainte de alegerile din 6 noiembrie, Donald Trump şi-a multiplicat numărul de anunţuri susceptibile să-i mobilizeze alegătorii, în special în problema imigraţiei. "Este o invazie", a spus el joi, anunţând că va trebui să semneze săptămâna viitoare un decret asupra acestei probleme, fără a face alte precizări.

El a declarat, de asemenea, că SUA nu vor mai accepta cereri de azil din partea unei persoane care nu a trecut pe la un post de frontieră oficial. Migranţii arestaţi la frontieră vor fi plasaţi în tabere formate din corturi sau alte instalaţii, până când vor fi expulzaţi său până când cererea lor va fi aprobată, a mai spus Donald Trump.

Mai multe articole despre:
SUA Mexic Donald Trump migranţi