MENIU

Tot mai multe biserici au fost INCENDIATE în Canada! O statuie a Papei Ioan Paul al doilea a fost vandalizată

Biserică arsă

Tot mai multe acte de vandalism au loc în Canada, după ce au fost descoperite mai multe morminte nemarcate ale băștinașilor americani. Patru biserici au fost incendiate până acum, iar o statuie a Papei Ioan Paul al doilea a fost vandalizată. 

Valul de ură din Canada s-a rostogolit după ce nu mai puțin de o mie de morminte anonime au fost descoperite pe trenul unor școli administrate de Biserica Catolică din secolul 18-lea până în anii 1990 în Columbia Britanică. 

Mai multe lăcașuri de cult au fost incendiate în semn de protest. Cel mai recent, biserica din Morinville, considerată monument istoric, a fost distrusă de foc.

Furia nu s-a îndreptat doar asupra bisericilor. O statuie a Papei Ioan Paul al doilea din orașul Edmonton a fost vandalizată. Ca atare, autoritățile au deschis o anchetă pentru a găsi vinovații.

Mai bine de patru mii de copii nativi americani, metişi şi inuiţi au murit în școlile finanțate de guvernul canadian și administrate de bisericile creștine. Peste 150.000 de copii au fost luați de la familiile lor și plasați în astfel de instituții, unde erau complet rupți de cultura lor. Mulți dintre ei au fost supuși abuzurilor de tot felul, inclusiv sexuale. 

Mai multe articole despre:
biserica arsa canada