MENIU

Țara care oferă peste 80.000 de euro celor care vor să se mute acolo. Este la doar 3 ore cu avionul de România

Insula Inis Mór. Foto: Profimedia

Guvernul din Irlanda a adoptat o inițiativă pe zece ani în care oferă până la 84.000 de euro tuturor celor care vor să se mute pe una dintre insulele din partea de vest a țării.

Propunerea vizează persoanele care vor să scape de viața cotidiană și de haosul orașelor aglomerate și caută liniștea.

Condiția principală pentru ca oamenii să primească suma este reabilitatea caselor în care vor locui cu ajutorul acestor bani. Scopul inițiativei este ca insulele, acum pustii să prindă din nou viață și să fie repopulate și locuite. Politica guvernului irlandez se referă la 23 de insule mici care sunt deconectate de viața continentală. 

Inis Mór, una dintre aceste insule, a fost recent locul de filmare pentru pelicula "The Banshees of Inisherin", nominalizată la premiile Oscar.

Aceste insule, amplasate în mare parte de-a lungul coastei vestice a Irlandei, sunt incluse într-un program guvernamental denumit "Our living islands" ("Insulele noastre vii"), cu o durată de zece ani.

Priveliștea oferită este impresionantă, dar majoritatea dintre ele se găsesc separat de coasta Irlandei.

”Obiectivul acestei politici este să ne asigurăm că comunităţi durabile şi dinamice continuă să trăiască şi să prospere timp de mulţi ani”, se arată pe site-ul Guvernului irlandez.

Este necesar ca cel interesat să devină proprietarul unui bun imobil pe pe una dintre insule, ”construit înainte de 1993” şi ”neocupat de cel puţin doi ani”, potrivit Guvernului irlandez. El poate locui sau închiria clădirea.

În plus, suma de 84.000 de euro alocaţi poate fi folosită numai la lucrări de decoraţiuni, izolare şi îmbunătăţire a structurii construcţiei.

Mai multe articole despre:
irlanda insule relocare case decoratiuni