MENIU

Tânăr iranian, împușcat mortal după ce a sărbătorit eliminarea naționalei de la CM din Qatar. Incident șocant

Fotbal

Un iranian a fost împuşcat mortal de forţele de securitate după ce echipa naţională a Iranului a pierdut în faţa SUA (1-0) şi a fost eliminată de la Cupa Mondială din Qatar. Incidentul s-a petrecut în timp ce demonstraţii antiguvernamentale au avut loc în interiorul şi în afara stadionului din Qatar, dar şi în Iran.

Iranianul în vârstă de 27 de ani a fost împuşcat mortal după ce a claxonat în Bandar Anzali, un oraş de pe coasta Mării Caspice, la nord-vest de Teheran, potrivit activiştilor pentru drepturile omului, citați de The Guardian.

Din câte se pare, tânărul „a fost vizat direct şi împuşcat în cap de forţele de securitate... în urma înfrângerii echipei naţionale împotriva Americii”.

Meciul dintre cele două ţări, care au rupt relaţiile diplomatice cu mai bine de 40 de ani în urmă, a avut loc pe fondul represiunii violente din Iran, după protestele declanşate de moartea în custodie a lui Mahsa Amini, o tânără kurdă de 22 de ani, în septembrie.

Forţele de securitate iraniene au ucis cel puţin 448 de persoane în timpul reprimării protestelor, inclusiv 60 de copii sub 18 ani şi 29 de femei, potrivit Iran Human Rights (IHR) din Oslo.