MENIU

Susţinător al ISIS, arestat pe aeroport. Voia să se urce într-un avion cu destinaţia Bucureşti

<p>Susţinător al ISIS, arestat pe aeroport. Voia să se urce &icirc;ntr-un avion cu destinaţia Bucureşti</p>
<p>Susţinător al ISIS, arestat pe aeroport. Voia să se urce &icirc;ntr-un avion cu destinaţia Bucureşti</p>
<p>Susţinător al ISIS, arestat pe aeroport. Voia să se urce &icirc;ntr-un avion cu destinaţia Bucureşti</p>

Autoritățile britanice au condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare un tânăr student care voia să se alăture Statului Islamic. Acesta studia nformatica la Universitatea Middlesex din Londra.

Cubeyda Hassan Jama, în vârstă de 19 ani, cetăţean finlandez de origine somaleză, a fost prins în luna iunie e pe un aeroport din Londra, înainte de a se urca într-un avion cu destinația București

Cu banii proveniți dintr-un împrumut guvernamental pentru studii în Marea Britanie, tânărul și-a cumpărat un bilet doar dus către București, avionul urmând să decoleze de pe aeroportul din Stansted, Londra, conform dailymail.co.uk.

Cubeyda Hassan Jama învățase să construiască o bombă după indicațiile de pe internet, acesta declarând în fața oamenilor legii că plănuia să se alăture grupării teroriste Statul Islamic.

PROMOTIE LA eMAG! OFERTELE POT FI GASITE AICI!!!

De asemenea, tânărul avea asupra lui „un ghid explicit de luptă în numele Daesh”. Printre bagajele acestuia a fost descoperită și o agendă pe care erau scrise câteva pagini în limba arabă, unul dintre texte fiind jurământul de credință pentru liderul ISIS: ”Jur credinţă comandantului credincioşilor, marele Calif Abu Bakr al-Husseini al-Qurayshi al-Baghdadi. Pace şi binecuvântare acestuia!”

Anchetatorii britanici au făcut și o serie de percheziții în locuința din Londra a suspectului unde s-au găsit o listă cu locuri de muncă în cadrul ISIS şi instrucţiuni pentru construirea unei bombe.

De asemenea, în laptopul acestuia, oamenii legii au descoperit înregistrări video cu execuţiile ISIS, o listă de echipamente recomandate de jihadişti, un folder numit „Sacrificiu de sine” şi un material care furniza informaţii detaliate despre aderarea la ISIS. Tânărul mai căutase pe Google cum poate să ajungă în Siria.

În plus, Jama a recunoscut că se pregătea pentru a comite acte de terorist.