MENIU

SUA vor trimite drone de observație și 230 de vehicule de transport în Ucraina

<p>SUA vor trimite drone de observație și 230 de vehicule de transport &icirc;n Ucraina</p>

Vicepreședintele american, Joe Biden, l-a informat pe președintele ucrainean, Petro Porosenko, prin intermediul unei convorbiri telefonice, că Statele Unite vor trimite mai multe ajutoare în această țară, inclusiv mici drone și vehicule blindate, potrivit unor oficiali americani, citați de agenția Associated Press și preluați de ABC News, informează Ziare.com.

Concret, ajutoarele militare americane implică sisteme de mici drone Raven, care pot fi lansate manual, precum și 30 de vehicule blindate speciale și 200 de blindate obișnuite. De asemenea, printre echipamentele trimise de americani, în Ucraina, se mai numără stații radio și radare de contracarare a mortierelor. Toate ajutoarele trimise sunt neletale, iar dronele nu sunt înarmate.

Nu se știe cu exactitate câte drone vor fi trimise și cât costă un vehicul blindat, însă, se pare că echipamentele sunt în valoare de circa 75 de milioane de dolari.

Pe 5 martie, președintele Camerei Reprezentanților din Congresul american, republicanul John Boehner, i-a cerut președintelui american, Barack Obama, să aprobe urgent livrarea de arme către Ucraina. Cu o zi înainte, vicepreședintele Parlamentului ucrainean, Andrei Parubii, anunțase că au început discuțiile privind livrarea de armament.
Pe 26 februarie, Ucraina anunța că va achiziționa arme defensive din Emiratele Arabe Unite, anunț ce a venit pe fondul ezitării Occidentului, de a-i furniza arme pentru a lupta cu separatiștii din estul țării, sprijiniți de Rusia.

Mai multe pe Ziare.com.

Mai multe articole despre:
Ucraina SUA NATO Pentagon vehicule drone de observație