MENIU

SUA. Poliţistul a arestat şi a bătut o elevă, direct în bancă. Imaginile sunt virale

Adjunctul şerifului din Carolina de Sud a arestat în mod brutal o elevă de liceu, în sala de clasă, în faţa colegilor săi, incidentul alimentând tensiunile rasiale, informează The Guardian, scrie Mediafax.

Un videoclip arată modul în care ofiţerul de poliţie Ben Fields o scoate forţat pe eleva de culoare din bancă, când ea refuză să plece. Incidentul a avut loc la Richland County School, din Spring Valley.

"Te voi face să vrei", i-a spus poliţistul înainte de a-i înfăşura braţul în jurul gâtului. El o trânteşte pe tânără, cu tot cu pupitru, pe jos şi o târăşte pe duşumea. Fata şi un băiat au fost arestaţi. Un purtător de cuvânt a declarat că administraţia şcolii este "profund îngrijorată": "Efectuăm o investigare, împreună cu biroul şerifului".

 

Departamentul şerifului a deschis o anchetă în acest caz, iar până la finalizarea investigaţiilor  Ben Fields a fost plasat în concediu administrativ.

"E o nebunie", a declarat Stephen Gilchrist, afacerist şi tată a trei băieţi. Acesta este membru fondator al Richland Two Black Parents Association. Grupul, format acum un an, are în prezent 5.700 de membri.

"Am format asociaţia deoarece era atât de evident că părinţii albi aveau acces la cele mai bune oportunităţi pentru copiii lor. Dar suntem o comunitate de părinţi de culoare care doresc să se implice ", a spus Gilchrist. "Problema este larg răspândită", a adăugat el.

Mai multe articole despre:
arestat poliţist preşedinte brutal o eleva