MENIU

Statul Islamic revendică răpirea unui cetățean francez în Algeria

Un cetăţean francez, Hervé Pierre Gourdel, a fost răpit, duminică seară, în localitatea algeriană Tizi Ouzou, situată la 110 kilometri est de Alger, anunţă surse din cadrul serviciilor de spionaj. Răpirea ar fi fost revendicată de o grupare islamistă, afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic. 

Gruparea jihadistă algeriană "Jund al-Khilafa", afiliată organizaţiei teroriste SI, a difuzat o înregistrare video în care îl arată pe cetăţeanul francez, luat ostatic, şi în care îi cere preşedintelui francez să soluţioneze această situaţie, potrivit Mediafax.  Bărbatul, un turist în vârstă de 55 de ani, a fost răpit în regiunea muntoasă Kabylie. Turistul sosise în Algeria de câteva zile şi închiriase, împreună cu prieteni algerieni, o cabană în zona Tikjda, între Tizi Ouzou şi Bouira, la 120 de kilometri est de Alger.

Ministerul francez de Externe i-a îndemnat, luni, pe cetăţenii francezi care se deplasează în străinătate să fie ”extrem de prudenți”, în contextul amenințărilor grupului terorist Stat Islamic.

 

 

 

Mai multe articole despre:
rapire Algeria Statul islamic cetățean francez