MENIU

Soldat rus, judecat și în Ucraina și în Rusia, dar din motive diferite. Ce acuzații îi aduc cele două state

Tanc rusesc/ Foto: ProfiMedia

Un soldat rus care a mărturisit în vară că a ucis un civil ucrainean are acum dosar penal nu doar în Ucraina, ci și în Rusia, unde este acuzat că lansat „știri false” despre armata lui Putin, potrivit publicației independente Meduza. 

Mai exact, militarul rus este acuzat de diseminarea de informații false cu bună știință despre armata rusă. Numele acestuia coincide cu cel al soldatului care a mărturisit pentru publicația independentă Important Stories că a ucis un civil ucrainean în satul Andriivka din regiunea Kiev, relatează HotNews.ro.

Frolkin a povestit atunci că civilul ucis de el transmitea Forțelor Armate ale Ucrainei coordonatele convoaielor rusești care se deplasau prin regiunea Kiev și că ordinul de a-l executa a fost dat de comandant.

Soldatul a criticat comandanții ruși și a promis că va părăsi armata, ceea ce s-a și întâmplat până când articolul a fost publicat.

Jurnaliștii de la publicația rusă independentă IStories a încercat să ia legătura cu Frolkin pentru a afla dacă noul dosar are legătură cu mărturia lui privind uciderea civilului, dar nu a reușit.

În Ucraina, bărbatul este acuzat de încălcarea legilor războiului și riscă închisoare pe viață.

Mai multe articole despre:
soldat soldat rus judecata rusia ucraina