MENIU

Serviciile secrete americane anticipează că Ucraina va eşua în contraofensiva din sud-est

Ucraina a lansat contraofensiva în iunie/ Foto: Profi Media

Serviciile de informații din Statele Unite sunt sceptice că Ucraina își va putea atinge principalele obiective ale contraofensivei din sud-estul țării, arată cotidianul The Washington Post. Potrivit evaluărilor, trupele Kievului nu vor ajunge în orașul strategic Melitopol și, probabil, se vor opri în apropierea acestuia.

Acest lucru înseamnă că forțele Kievului nu-și vor atinge obiectivul principal, de a bloca în ofensiva de anul acesta „podul terestru” al Rusiei spre Crimeea. Biroul directorului Comunității Naționale de Informații din SUA a refuzat să facă vreun comentariu public legat de informațiile din The Washington Post.

 

Armata ucraineană a suferit, încă din prima săptămână, pierderi numeroase în timpul acțuiunilor, iar pronosticurile din ce în ce mai rezervate privind o înaintare semnificativă în recucerirea teritoriiilor s-au înmulțit. 

 

Ucraina a lansat contraofensiva la începutul lunii iunie și spera să repete succesul înregistrat în toamna anului trecut în regiunea Harkov, dar s-a lovit de liniile de apărare multiple și puternic fortificate ale rușilor.

 

Soldații Moscovei, care au avut luni de zile să-și pregătească apărarea, n-au fost dislocați semnificativ din pozițiile lor nici măcar cu ajutorul echipamentului militar din Occident, care include vehicule de luptă americane Bradley, tancuri germane Leopard 2 și vehicule de îndepărtare a minelor.