MENIU

Scandal uriaș în Israel. Tentativă de intimidare a polițiștilor care îl anchetează pe Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a criticat dur, joi, pe şeful poliţiei din ţara sa după ce un comisar israelian a afirmat că oameni 'cu putere' au trimis anchetatori privaţi într-o încercare evidentă de a-i discredita pe ofiţerii judiciari care îl investighează pe şeful executivului, transmite dpa, citată de Agerpres.

”Este şocant să descoperi că un comisar de poliţie repetă insinuarea falsă şi ridicolă că prim-ministrul a trimis anchetatori privaţi împotriva ofiţerilor de poliţie care îl investighează”, relevă o declaraţie postată pe pagina de Facebook a premierului israelian.

Într-un interviu acordat miercuri televiziunii israeliene, comisarul de poliţie Roni Alshiekh a spus că detectivi privaţi 'adulmecă' în jurul ofiţerilor de poliţie în încercarea de a găsi lucruri compromiţătoare despre aceştia.

Alsheikh nu a oferit alte detalii sau dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale.

Această dispută a apărut în contextul în care media israeliene au evocat intenţia poliţiei de a recomanda punerea sub acuzare a premierului Netanyahu în cursul săptămânii viitoare. La încheierea anchetei, poliţia va recomanda fie punerea sub acuzare a şefului executivului israelian, fie închiderea cazului contra acestuia.

Benjamin Netanyahu face obiectul a două anchete penale despre care media israeliene au scris pe larg. 'Cazul 1.000' se referă la cadouri primite din partea unor oameni de afaceri bogaţi în schimbul unor eventuale avantaje, iar 'cazul 2.000' implică presupuse negocieri între Netanyahu şi proprietarul unui ziar pentru a influenţa piaţa media israeliană.

Mai multe articole despre:
Israel Benjamin Netanyahu