MENIU

Rusia: Armata ucraineană se pregătește să intre în război cu România. Reacția MAE

Agenţia rusă de presă TASS a informat că Armata Ucrainei va înfiinţa o unitate militară care va avea misiunea să riposteze faţă de un eventual atac din partea României.

”Ministrul apărării al Ucrainei a luat decizia de a forma o nouă brigadă montană de asalt cu numărul 10. Locul de cartiruire al brigăzii va fi Kolomyia (Colomeea). Avem sarcina de a vedea ce a rămas acolo din obiectivele militare, de a desfășura acțiuni de reconstrucție și reutilare a cazărmilor. După aceasta, vom fi gata să angajăm pe bază de contract în jur de o mie de voluntari”, a declarat șeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ ”Zapad”, colonelul Viktor Kevljuk.

”Obiectivul principal al brigăzii este apărarea în fața unor ipotetice pretenții teritoriale asupra Bucovinei din partea României”, a declarat colonelul ucrainean. Acesta a declarat, de asemenea, că există încă un teritoriu unde ar putea fi nevoie de combatanți care să știe să lupte foarte bine în munți — Crimeea, a completat acesta.

În aceeași zi, MAE a instructat Ambasada României la Kiev și Consulatul general al României la Cernăuți să verifice autenticitatea informațiilor vehiculate în spațiul mediatic.

"A fost transmisă dorința părții române de a obține, în cel mai scurt timp posibil, de la partea ucraineană informații complete și verificate privind veridicitatea celor circulate în mass-media pe această temă. S-a exprimat speranța fermă că statul ucrainean nu a întreprins o astfel de măsură, în condițiile în care, prin atitudinea și acțiunile sale, România susține necondiționat independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, oficialii ucraineni exprimând în mod repetat aprecierea statului vecin pentru pozițiile constante și ferme ale României. S-a convenit să se rămână în dialog, pentru clarificarea acestor informații", se arată într-un comunicat al MAE, potrivit Agerpres.

Mai multe articole despre:
Rusia război Ucraina MAE armata ucraineană