MENIU

Regiunea Kievului, lovită cu drone ”kamikaze” iraniene pentru prima dată! O persoană a fost rănită

Regiunea Kievului, lovită cu drone ”kamikaze”

Şase drone au lovit o clădire din Bila Ţerkva, la aproximativ 75 km sud de capitală, a declarat guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba.

Ucraina a anunţat o serie de atacuri ruseşti cu drone Shahed-136 de fabricaţie iraniană în ultimele trei săptămâni, dar atacul care a vizat Bila Ţerkva a fost cel mai aproapiat de Kiev.

„Au avut loc şase lovituri şi explozii", a precizat guvernatorul, adăugând că o persoană a fost rănită şi infrastructuri au fost avariate în acest oraş ce avea o populaţie de aproximativ 200.000 de locuitori înainte de invazia rusă lansată în februarie şi care găzduieşte mai multe unităţi militare.

Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iurii Ihnat, a declarat că dronele au fost lansate din zone ocupate din sudul Ucrainei şi că alte şase drone au fost doborâte înainte de a-şi atinge ţinta.

„Aceasta este o nouă ameninţare pentru toate forţele de apărare (ale Ucrainei) şi trebuie să folosim toate mijloacele disponibile pentru a încerca să o contracarăm”, a spus Ihnat, comparând dimensiunea mică a dronei cu un obuz de artilerie.

#UkraineWar #Ukraine #Russia

💥Russia uses Iran-made 'kamikaze drones' to strike #BilaTserkva near #Kyiv. Russian forces attacked Bila Tserkva -around 90km from Kyiv - with six drone strikes on Tuesday night, the Ukrainian politician wrote on Telegramhttps://t.co/EWwgXYqR9f pic.twitter.com/iqK9szgFO9

— 🛰️ (@EUFreeCitizen) October 5, 2022
Mai multe articole despre:
kiev drone kamikaze