MENIU

Regatul Unit a anunțat noi sancțiuni împotriva rușilor de seamă! Vor fi afectați lideri militari și personalități din mass-media

Regatul Unit a anunțat noi sancțiuni împotriva rușilor de seamă, inclusiv a personalităților din mass-media și a liderilor militari. 

Cele mai recente nume adăugate pe lista de sancțiuni includ prezentatorul TV Serghei Brilev și TV-un Novosti, finanțat de Kremlin, care deține canalul de știri Russia Today.  

De asemenea, au fost sancționați Aleksandr Zharov, directorul executiv al Gazprom-Media, Alexey Nikolov directorul general al RT și Anton Anisimov, șeful Sputnik International Broadcasting.

Generalul-colonel Mikhail Mizintsev se numără și el printre cele 14 noi adăugați la lista de sancțiuni. Secretarul de Externe Liz Truss a declarat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei s-a bazat pe „un torent de minciuni”.  

Ea a adăugat: „Marea Britanie a contribuit la conducerea lumii în dezvăluirea dezinformarii Kremlinului, iar acest ultim lot de sancțiuni îi lovește pe propagandiștii nerușinați care împing știrile și narațiunile false ale lui Putin”.  

Mai multe articole despre:
regatul unit noi sanctiuni rusia razboi