MENIU

RECORD de infectări cu COVID-19 în Marea Britanie! Cifrele au depăși orice așteptări: Crește presiunea pe spitale

Coronavirus Marea Britanie

Record de infectări cu COVID-19 în Marea Britanie. Vorbim despre peste 200.000 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore.

Potrivit cifrelor publicate de guvern, în ultimele 24 de ore au fost identificate 218.724 de teste pozitive și 48 de decese, fapt ce face ca numărul total de decese să ajungă la 148.941 de morți, Marea Britanie fiind una dintre cele mai îndoliate țări din Europa, relatează HotNews.ro.

Peste 14.000 de persoane au fost spitalizate cu Covid-19 marți. Pacienții care au nevoie de ventilare (ATI) și decesele sunt în creștere ușoară până acum. 

Cel puțin șase spitale au declarat, marți, „incidente critice”, ceea ce înseamnă că situația ar putea afecta îngrijirea prioritară.
 
Luni, premierul Boris Johnson a avertizat că presiunea asupra serviciului de sănătate publică și a spitalelor va fi „considerabilă în următoarele două săptămâni și, posibil, mai mult”.
 
Cu toate acestea, el a exclus deocamdată să impună noi restricții pe lângă munca la distanță și purtarea măștii deja existente, bazându-se pe screening și pe o campanie masivă de vaccinare maraton.