MENIU

Război Ucraina. Kievul va primi arme și echipamente suplimentare în valoare de 50 de milioane de dolari de la SUA

Ucraina primește ajutor de la americani. Foto/Profimedia

Ucraina va primi asistență suplimentară din partea Statelor Unite. America va oferi apărătorilor ucraineni arme și echipamente în valoare de până la 50 de milioane de dolari. Declarația aparține secretarului de stat american Anthony Blinken, care a fost postată pe site-ul Ambasadei SUA în Ucraina.

Ucrainenii continuă să se confrunte cu brutalitatea, care a fost evidențiată încă o dată de atacul asupra unui centru comercial plin de civili în această săptămână. Ei continuă să lupte pentru țara lor, iar Statele Unite continuă să-i susțină pe ei și cauza lor demnă. Așa cum Statele Unite se pregătește să ne sărbătorim independența, rămânem angajați față de independența, securitatea, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, se arată în comunicat.

Blinken a acceptat cea de-a paisprezecea alocare de arme și echipamente din stocurile Departamentului de Apărare al SUA pentru autoapărarea Ucrainei. El a remarcat devotamentul față de poporul ucrainean.

„Această acceptare, împreună cu anunțul simultan al Departamentului de Apărare de 770 de milioane de dolari în finanțarea inițiativei de asistență pentru securitate a Ucrainei, va crește asistența militară totală a SUA pentru Ucraina la 6,92 de miliarde de dolari, după ce Rusia și-a lansat invazia brutală, neprovocată și pe scară largă a Ucrainei pe 24 februarie. ”, a spus Blinken.