MENIU

Război în Ucraina, ziua 487. Explozie la Zaporojie, orașul unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa 

BBC Rusia relatează că o explozie a fost auzită în oraşul Zaporojie din sud-estul Ucrainei, citând postul public de radio Suspilne.

UPDATE Guvernator rus: Militanţii Wagner părăsesc regiunea Voronej
Alexander Gusev, guvernatorul regiunii Voronej din sudul Rusiei, a declarat pe 25 iunie că militanţii Wagner părăsesc regiunea, la o zi după ce grupul a renunţat la rebeliunea armată care se îndrepta spre Moscova.
 
"Mişcarea unităţilor Wagner prin regiunea Voronej se încheie", a declarat Gusev într-o postare pe Telegram.
 
Restricţiile de călătorie şi sociale, a spus guvernatorul, vor fi ridicate odată ce "situaţia va fi rezolvată definitiv".
 
Declaraţia lui Gusev vine la o zi după ce Reuters a raportat, citând o sursă de securitate rusă, că militanţii Wagner au capturat toate facilităţile militare din capitala regională Voronej pe 24 iunie.
UPDATE Încă 2 cadavre găsite în clădirea din Kiev după atacul cu rachete al Rusiei din 24 iunie
Alte două cadavre au fost găsite sub dărâmăturile unei clădiri de apartamente la o zi după ce aceasta a fost lovită de resturi de rachete în timpul unui atac rusesc asupra Kievului, a anunţat primarul Vitali Klitschko pe 25 iunie.
 
Acest lucru ridică la cinci numărul total de morţi în urma atacului cu rachete al Rusiei din 24 iunie, potrivit lui Klitschko, în timp ce operaţiunea de salvare continuă.
 
Klitschko a raportat anterior că 11 persoane au fost rănite, iar două dintre ele au fost spitalizate.
 
La primele ore ale zilei de 24 iunie, fragmente dintr-o rachetă rusă doborâtă au lovit clădirea de apartamente cu 25 de etaje din cartierul Solomianskyi, situat în vestul Kievului, provocând un incendiu la etajele 16, 17 şi 18, potrivit autorităţilor locale.

UPDATE, ora 11:00 - Televiziunile din Rusia nu difuzează, de regulă, știrile negative care au legătură cu războiul. Mesajul președintelui rus Vladimir Putin despre revolta armată din Rostov, despre care a zis că este un act de trădare, a fost o surpriză, ținând cont că în timpul tentativei de lovitură de stat din 1991 a fost difuzată o casetă cu Lacul Lebedelor. 

UPDATE, ora 8:40 - Profitând de luptele interne din Rusia, forțele ucrainene au lansat sâmbătă contraofensive simultane în mai multe direcții, potrivit ministrului adjunct al apărării ucrainene, Hanna Maliar.

A fost declarată o alertă de raid aerian în oraş şi în regiune.

În Zaporojie se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, care a fost capturată de ruşi în luna mai a anului trecut, după lupte crâncene.

Contraofensiva Ucrainei este în curs de desfăşurare în prezent în regiunea Zaporizhzhia.

Vineri, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia că a plănuit un atac "terorist" asupra centralei, lucru negat de Moscova.

Mai multe articole despre:
razboi ucraina centrala Zaporojie