MENIU

Răspunsul lui Macron la atacurile violente ale lui Trump îl umilește pe liderul SUA

Președintele francez Emmanuel Macron a oferit un răspuns relaxat atacurilor violente ale lui Donald Trump, subliniind că Franța este aliatul SUA și că francezii nu așteaptă de la el să contraatace după niște postări pe Tweeter. 

A fost un răspuns calm și decent la o serie de atacuri violente și chiar personale lansate de liderul de la Casa Albă. 

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri că Franţa este aliatul Statelor Unite şi nu un stat vasal după ce preşedintele american Donalt Trump l-a atacat într-o serie de mesaje postate pe Twitter, care demonstrează că relaţiile dintre cei doi preşedinţi s-au înrăutăţit, relatează Reuters, citat de Mediafax.

În cinci mesaje postate marţi, după vizită efectuată zilele trecute la Paris pentru a marca aniversarea a 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial, Trump a reamintit Franţei că a fost aproape învinsă de Germania în două războaie şi a menţionat faptul că lui Macron i-a scăzut popularitatea în rândul francezilor.

Intrebat într-un interviu la bordul aeronavei Charles de Gaulle daca a fost ofensat de tweet-urile lui Trump, Macron a vorbit in detaliu despre îndelungata alianţă militară dintre cele două ţări, începând cu războiul de independenţă al Americii.

"În fiecare moment al istoriei noastre am fost aliaţi, deci între aliaţi se cuvine respect", a declarat Macron pentru televiziunea TF1.

"Nu cred că francezii se aşteaptă ca eu să răspund la tweet-uri, ci să continui această istorie importantă", a adăugat el.

Macron a respins comentariile lui Trump tratându-le ca pe o încercare de a face un joc politic pentru o audienţă internă, ca urmare a pierderilor suferite de republicani în alegerile de săptămâna trecută din SUA.

"Cred că face un joc politic şi l-am lăsat să joace în politica americană".

Mai multe articole despre:
SUA Franţa Donald Trump Emmanuel Macron