MENIU

Rachetele antiaeriene rusești S-400 au ajuns în Siria, la 2 zile după doborârea avionului SU-24

Moscova a trimis deja în Siria rachetele antiaeriene S-400, la două zile după doborârea avionului rusesc SU-24 de către Forțele Aeriene ale Turciei. 

Un sistem de rachete antiaeriene S-400 a ajuns joi în Siria, anunță RIA Novosti. Bateria de rachete a fost livrată la baza Hmeymim, acolo unde se află și flota aeriană rusească care efectuează bombardamente în Siria.

Gestul vine la o zi după anunțul Ministerului Apărării în acest sens și la două zile după doborârea avionului rusesc SU-24 de către un F-16 al Forțelor Aeriene ale Turciei.

S-400 este un sistem defensiv anti-aerian operat în prezent doar de Armata Rusiei. Rachetele asigură apărarea antiaeriană folosind rachete cu rază medie și lungă de acțiune care pot lovi ținte aflate până la 400 de km.

Țintele posibile ale rachetelor S-400 includ o serie largă de aeronave, inclusiv F-16, operate de Turcia, și rachete balistice.

Plasate în Latakia, rachetele acoperă o zonă ce cuprinde Siria, Liban, jumătate din Turcia, părți din Irak, Iordania și Israel.

Un oficial american de la ambasada SUA la Moscova a subliniat că aducerea rachetelor S-400 în Siria "vor complica o situație și-așa dificilă de pe cerul sirian". Rachetele "nu au niciun rol în lupta împotriva Statului Islamic, în condițiile în care aceștia nu au forțe aeriene", a spus William Stevens, potrvit Interfax.

Mai multe articole despre:
Rusia Siria Turcia rachete s-400