MENIU

Rachete Patriot, 4 avioane invizibile F-22 și un scut antirachetă, trimise de SUA în Coreea de Sud

<p>Primul test pentru avionul de v&acirc;nătoare F-22 Raptor</p>

SUA vor trimite în Coreea de Sud patru avioane de vânătoare invizibile de tip F-22 Raptor, ca măsură în fața amenințării crescânde reprezentate de programele nucleare și balistice nord-coreene, informează agenția sud-coreeană Yonhap, preluată de gazeta.ru.

Potrivit unui reprezentant al Ministerului Apărării de la Seul, citat sub rezerva anonimatului de Yonhap, cele patru avioane de a cincea generație ar urma să sosească în Coreea de Sud miercuri, 17 februarie.

Anterior, SUA au desfășurat în Coreea de Sud o baterie suplimentară de rachete Patriot și intenționează să instaleze 'cât mai rapid posibil' pe teritoriul acestei țări sistemul antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense, unul din cele mai avansate sisteme din lume), în pofida reacțiilor negative venite de la Beijing și Moscova, care consideră că acest scut va provoca o cursă a înarmării într-o regiune cu probleme.

Coreea de Nord a efectuat la 6 ianuarie un al patrulea test nuclear, urmat la 7 februarie de lansarea unei rachete balistice, acțiunile Phenianului fiind vehement condamnate de comunitatea internațională.

Mai multe articole despre:
SUA Coreea de Sud avioane f-22