MENIU

Putin vrea să reia discuțiile cu Olaf Scholz

Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin vrea să reia legătura cu cancelarul german Olaf Scholz, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Reacția vine după cancelarul german și-a exprimat intenția de a continua convorbirile directe cu preşedintele rus, deși nu are programată nicio discuție telefonică cu acesta. 

"Deocamdată, nu există discuții stabilite cu Olaf Scholz în program. Putin a fost și rămâne deschis la discuții", a declarat, duminică, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pentru agenția de presă de stat RIA Novosti, citată de Reurters

Recent, cancelarul german și-a exprimat intenția de a menține deschis canalul discuțiilor cu Kremlinul , iar principala cerere rămâne retragerea trupelor ruse din Ucraina.

Intenția este de a încerca să facă demersuri în sensul încheierii războiului împotriva Ucrainei.

„Voi discuta cu Putin - pentru că este necesar să vorbim unul cu celălalt”, a declarat politicianul pentru cotidianul german „Tagesspiegel”. „Depinde de Putin să retragă trupele din Ucraina şi să pună capăt acestui război teribil, lipsit de sens, care a costat deja sute de mii de vieţi”, a spus Scholz.

Vladimir Putin și Olaf Scholz au discutat ultima oară la telefon la începutul lunii decembrie. Liderul rus a declarat atunci că linia germană și occidentală privind Ucraina este "distructivă" și a cerut Berlinului să își regândească abordarea.