MENIU

Preşedintele regiunii Cernăuţi: Ucrainenii vor veni pe litoralul românesc, trebuie proceduri simple

Preşedintele regiunii Cernăuţi: Ucrainenii vor veni pe litoralul românesc, trebuie proceduri simple

Preşedintele regiunii Cernăuţi, Mihail Găiniceru, a declarat, joi, la Suceava, că ar trebui simplificate condiţiile de trecere a frontierei din Ucraina cu România, mai ales că se aşteaptă ca numeroşi ucraineni să vină pe litoralul românesc sau bulgăresc al Mării Negre după anexarea Crimeei.

Găiniceru a spus, la o întâlnire cu Mircea Geoană, că 30-40 la sută din ucraineni mergeau vara în vacanţă în Crimeea, dar că după anexarea acesteia la Federaţia Rusă aceştia îşi vor regândi concediile spre România şi Bulgaria.

"Treizeci-patruzeci la sută din oamenii din Ucraina mergeau în Crimeea. Va fi în mod sigur canalizată o mare parte din regiunile centrale şi de est spre România şi Bulgaria", a spus Găiniceru.

El a arătat că, în aceste condiţii, ar trebui să existe proceduri de trecere a frontierei simplificate, astfel încât turiştii ucraineni să nu fie blocaţi în vamă.

Găiniceru a recunoscut că infrastructura din punctele de trecere a frontierei nu este cea mai bună, dar că ar trebui găsite soluţii în sprijinul cetăţenilor.

"Organismele implicate ar trebui să se întâlnească pentru dezbaterea problemelor de trecere a frontierei", a afirmat Găiniceru.

Preşedintele regiunii Cernăuţi şi-a exprimat încrederea că situaţia din Ucraina se va normaliza în două-trei luni şi că va fi găsită o cale pentru această ţară cu sprijinul Uniunii Europene.