MENIU

Preşedintele ceh Petr Pavel, rănit într-un accident de motocicletă. Cum se simte liderul de la Praga

Preşedintele ceh Petr Pavel, rănit într-un accident de motocicletă. Cum se simte /Profimedia

Preşedintele Republicii Cehe, Petr Pavel, a ajuns la spital în urma unui accident suferit în timp ce se afla pe motocicletă. Accidentul s-a petrecut joi și, potrivit biroului său de presă, Pavel, în vârstă de 62 de ani, a suferit răni minore, astfel că viața nu i-a fost pusă în pericol. 

Președintele ceh Petr Pavel a fost transportat la un spital din Praga după ce a suferit joi "un accident minor în timp ce conducea motocicleta", a informat biroul său, într-un comunicat de presă, informează Agerpres, care citează agenţiile de presă internaţionale.

"Preşedintele a fost rănit în timp ce se afla pe motocicletă. Rănile nu sunt grave, dar vor necesita o scurtă observaţie în spital", se menţionează în comunicatul postat pe contul Biroului Prezidenţial de pe platforma de socializare X.

Petr Pavel/ Profimedia

Postul Radio Praga a relatat că Pavel, care a fost şef al armatei cehe şi înalt funcţionar al NATO, a fost dus la Spitalul Universităţii Militare din capitala ţării. Pavel va rămâne în spital pentru o perioadă nespecificată, transmite AFP.

Potrivit Reuters, poliţia a informat pe contul său de pe X că accidentul s-a produs pe un drum închis şi nu a fost propriu-zis un accident rutier.

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul de Externe, Hossein Amir Abdollahian, au murit în urma accidentului de elicopter produs ieri

Presa cehă a scris că şeful statului a căzut în timp ce rula pe un drum închis şi, prin urmare, poliţia nu a deschis o anchetă cu privire la incident, scrie AFP.

Preşedintele ceh este pasionat de motociclete, pasiune la care nu a renunţat nici după ce a devenit şef al statului la începutul lui 2023.

Doliu uriaș: Fostul preşedinte chilian Sebastian Pinera a murit într-un accident de elicopter

Candidând ca independent, fostul general, paraşutist şi diplomat şi-a început campania electorală pe o motocicletă Harley Davidson şi într-o geacă de piele, imagine devenită celebră, aminteşte EFE.

În prezent, Pavel conduce un puternic BMW R1200 GS. Vara trecută, ziarele au publicat o fotografie cu el, mergând pe motocicletă, dar fără cască de protecţie, scrie AFP. 

Mai multe articole despre:
presedinte ceh petr pavel accident motocicleta