MENIU

Președintele filipinez, aspru criticat după ce a glumit pe tema violului. Din nou

Președintele filipinez, Rodrigo Duterte, a atras numeroase controverse, vineri, după ce a glumit pe tema violului, sugerând că acesta este inevitabil dacă femeile sunt frumoase.

Într-un discurs susținut joi seară în localitatea Mandaue, Duterte a povestit că în perioada în care a fost primar al orașului Davao a reușit să reducă rata infracționalității.

”Se spune că sunt multe cazuri de viol în Davao”, a spus președintele. ”Atât timp cât există multe femei frumoase, vor exista tot mai multe cazuri de viol”, a continuat el.

Declarația sa a stârnit un val de critici, în special din partea organizațiilor care militează pentru drepturile femeii. 

Dar Duterte nu se află la prima afirmație de acest gen. La începutul acestui an, liderul filipinez a fost aspru criticat după ce a declarat că în timpul în care era edil le-ar fi spus militarilor să împuște femeile care făceau parte din gherila comunistă ”în zona genitală”.

”Spune-le soldaților că e un nou ordin venit de la primar... Nu vă vom ucide. Doar vă vom împușca în zona genitală”, a amintit el, atunci.

Mai multe articole despre:
viol Filipine glume