MENIU

Poliţistă americană, arestată pentru furtul unui card de credit

O poliţistă din oraşul New York a fost arestată, marţi, pentru furtul unui card de credit aflat în posesia unei persoane decedate. Femeia este acuzată că a folosit cardul pentru a-şi cumpăra un inel cu diamant, dar pledează nevinovată.

Subofiţerul de poliţia Ymmacula Pierre, în vârstă de 30 de ani, era de serviciu pe 14 iulie 2014, când a primit un apel de urgenţă. Procurorii spun că i s-au reclamaturmătorul fapt: un barbat în vârstă de 65 de ani, cu probleme de sănătate, nu s-a prezentat la locul de muncă. Poliţista a făcut un control de rutină la apartamentul acestuia din Manhattan şi a constatat că omul tocmai decedase.

În conformitate cu protocolul, poliţista a reţinut câteva obiecte aflate în posesia persoanei decedate, printre care şi un "Citibank MasterCard".

Două zile mai târziu, afirmă procurorul de caz, cardul cu pricina a fost folosit pentru achiziţionarea, online, a unui inel cu diamant în valoare de 3.282 de dolari. Adresa IP a computer-ului folosit pentru această tranzacţie este pe numele prietenului poliţistei şi corespunde apartamentului pe care poliţista l-a menţionat, în formularele de la secţie, printre locurile unde poate fi "contactată de urgenţă".

Comanda a fost procesată şi inelul a fost expediat dintr-un depozit. O nepoată a decedatului a fost însă înştiinţată cu privire la o posibilă fraudă cu card de credit iar FedEx a reuşit să anuleze livrarea.

"Nicio rudă îndurerată nu trebuie să-şi facă griji din cauza acţiunilor unui poliţist în uniformă", a declarat procurorul general al Manhattan-ului, Cyrus R. Vance. Avocatul poliţistei a refuzat să comenteze această afirmaţie.

Procurorii americani menţionează că un telefon mobil de ultimă generaţie, care-i aparţinea persoanei decedate, a dispărut la scurt timp după ce aceasta a fost găsită. Telefonul a fost folosit de poliţistă pentru a suna nepoata defunctului.

Mai multe articole despre:
furt New York poliţistă card de creit