MENIU

Partidul lui Sarkozy, victorie zdrobitoare în alegerile locale din Franţa

<p><strong>Nicolas Sarkozy</strong></p>

Partidul lui Nicolas Sarkozy şi aliaţii săi au câştigat alegerile departamentale din Franţa. Scrutinul a înclinat semnifcativ balanţa de putere şi a însemnat o înfrângere dureroasă pentru socialiştii actualului preşedintele Francois Hollande. În numele său, premierul Manuel Valls a recunoscut victoria Uniunii pentru o Mişcare Populară, dar a afirmat că acest rezultat nu-l va determina să renunţe la planul de reforme.

La sediul de campanie al Uniunii pentru o Mişcare Populară s-a sărbătorit până în zori. Nicolas Sarkozy, dispărut de pe scena politică după pierderea alegerilor prezidenţiale din 2012, s-a întors victorios în faţa susţinătorilor săi.

"Speranţa a renăscut în Franţa. Alternanţa de putere a fost pusă în mişcare. Nimic nu o poate opri", a declarat NICOLAS SARKOZY, liderul UMP.

UMP-ul şi aliaţii săi de centru dreapta vor controla 68 dintre cele 101 departamente ale Franţei, cu 31 mai multe decât la precedentele alegeri din 2011. Printre acestea se numără fiefurile socialiste din Correze şi Essonne. Premierul Manuel Valls şi-a asumat înfrângerea, dar consideră că acest obstacol nu-l va împiedica să continue politicile promovate până acum.

"Avem primele semne de redresare. Ştiu că nu toţi francezii le pot percepe acum şi din acest motiv echipa mea va depune şi mai mult efort cu prioritate pentru piaţa muncii", a spus MANUEL VALLS, premierul Franţei.

În ciuda entuziasmului din primul tur de scrutin, partidul de extremă-dreapta al lui Marine Le Pen nu a reuşit să câştige conducerea niciunui departament.

Mai multe articole despre:
Franţa alegeri locale Nicolas Sarkozy UMP