MENIU

Cinci morţi şi opt răniţi într-un atac armat pe un aeroport din Florida

Un bărbat din SUA a deschis focul în aeroportul Fort Lauderdale-Hollywood din Florida. Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte opt au fost rănite.

UPDATE Autorităţile americane au anunţat vineri noaptea că tânărul hispanic Esteban Santiago este atacatorul înarmat care a ucis cinci persoane şi a rănit alte opt în aeroportul Lauderdale-Hollywood, notează News.ro.

Potrivit Miami Herald, Santiago este un beteran al Armatei americane și a luptat în Irak. 

Odată ce a aterizat, atacatorul şi-a ridicat bagajul de cală din al doilea terminal al aeroportului, iar apoi s-a retras în baie pentru a scoate arma ascunsă între haine. Apoi, Santiago s-a îndreptat spre ceilalţi pasageri, care aşteptau în continuare sosirea bagajelor, şi a deschis focul la întâmplare. Se pare că tânărul hispanic nu a evitat să îşi declare arma din bagaj atunci când a decolat de pe aeroportul din Alaska.

Esteban Santiago are 26 de ani şi este originar din New Jersey, dar a locuit de-a lungul vieţii sale în Alaska, precum şi în localitatea Naples din Florida.

Surse din rândul autorităţilor federale au transmis că atacul armat nu este considerat un act de terorism, iar rudele tânărului hispanic susţin că acesta avea probleme psihice.

UPDATE Fox News informează că cinci persoane au fost ucise, iar opt răniți au fost transportați la spital. 

Martorii susţin că atacatorul este un tânăr în vârstă de aproximativ 20 de ani, iar acesta a fost împuşcat de poliţişti în timp ce încerca să îşi reîncarce arma.

UPDATE Conform ultimelor informaţii numărul oamenilor care au murit în incinta Aeroportului Fort Lauderdale din statul american Florida a crescut la cinci.

UPDATE Se pare că împușcăturile s-au produs în zona de recuperare a bagajelor de la terminalul 2, unde autorul a fost și arestat.

Respectivul terminal a fost evacuat, la fel ca și zonele apropiate de porțile D4 și D5 ale aeroportului internațional Fort Lauderdale, la nord de Miami.

Până în prezent nu se cunoaște starea răniților, dar canalul de televiziune MSNBC a semnalat că există cel puțin o persoană împușcată mortal.

Secretarul de presă al Casei Albe din mandatul fostului președinte George W. Bush, Ari Fleischer, care se găsea în acele momente pe aeroport, a relatat haosul, pe Twitter: "S-au tras focuri de armă. Toată lumea aleargă".

Ulterior, el a explicat că situația s-a "calmat", dar autoritățile nu permit nimănui să iasă din aeroport, în zona unde se afla el.

UPDATE
Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite în incidentul armat produs vineri în incinta Aeroportului Fort Lauderdale din statul american Florida, afirmă surse citate de NBC News.

Terminalul 2 al aeroportului a fost evacuat de autorităţi, iar atacatorul este în custorie, scrie presa americană, în timp ce unele publicații relatează că acesta ar fi fost împușcat mortal.

„Toată lumea fuge. Poliția spune că este un atacator, care a făcut cinci victime”, a scris o persoană pe Twitter.

Imaginile TV arată evacuarea persoanelor pe pista aeroportului și prezența poliției.

Se pare că împușcăturile s-au produs între terminalele 1 și 2 într-o zonă destinată taxiurilor iar, potrivit media americană, autorul ar fi fost reținut de autorități.

Vom reveni cu amănunte