MENIU

OSCAR PISTORIUS: DETALIUL care îl INCRIMINEAZĂ pe sportiv. Gestul făcut în ianuarie 2013

Oscar Pistorius

Campionul paralimpic OSCAR PISTORIUS a tras accidental un glonţ într-un restaurant din Johannesburg, în ianuarie 2013, cu o lună înainte de a-şi ucide iubita, şi i-a cerut unui prieten să îşi asume vina, a declarat un martor la procesul de la Pretoria, informează The Guardian.

Boxerul profesionist Kevin Lerena a spus că el, PISTORIUS şi încă două persoane se aflau la cină în restaurantul Tashas în momentul incidentului. Lerena a explicat că unul din cei patru, Darren Fresco, i-a dat pistolul său lui PISTORIUS pe sub masă şi i-a spus că mai are un glonţ.

"Arma s-a descărcat. Apoi s-a lăsat tăcerea în restaurant. M-am uitat la podea. Am văzut că acolo unde era piciorul meu era o gaură în podea. Am avut o mică zgârietură la deget", a afirmat pugilistul.

Proprietarul restaurantului, Jason Loupis, a declarat în instanţă că în momentul incidentului în incintă se aflau 220 de persoane. La masa de lângă cea la care stătea PISTORIUS se afla şi un copil.

OSCAR PISTORIUS şi-a cerut imediat scuze şi după ce s-a asigurat că prietenii săi nu sunt răniţi i-a cerut lui Fresco să îşi asume vina. "Te rog, asumă-ţi vina. Eu sunt prea mediatizat. Te rog să spui că ai tras tu, pentru că situaţia poate degenera", ar fi spus PISTORIUS, conform martorului Kevin Lerena.

Atunci când proprietarul restaurantului şi soţia sa Maria s-au dus la masa la care se afla PISTORIUS pentru a vedea ce s-a întâmplat, Fresco a spus că arma i-a căzut din buzunar. Apoi PISTORIUS a plătit nota şi grupul a părăsit restaurantul.

OSCAR PISTORIUS este judecat la Pretoria pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp.
Pistorius a fost inculpat pentru uciderea cu premeditare a prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013.

Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El a spus că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

Reeva Steenkamp, în vârstă de 29 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV.