MENIU

Orașul Rubizhne din estul Ucrainei, ruinat, arată ca Mariupol, după un intens bombardament rusesc - IMAGINILE dezastrului

Orașul Rubizhne

Fotografiile postate de un oficial militar ucrainean arată că orașul Rubizhne din estul Ucrainei, ruinat, arată ca Mariupol, după un intens bombardament rusesc.

Înainte de război, populația lui Rubizhne era de aproape 60.000 de locuitori. Serhiy Hayday, șeful administrației militare ucrainene pentru Luhansk, a postat mesajul pe Telegram (în ucraineană):

„Orașul industrial a fost complet distrus, nu există clădiri supraviețuitoare... lângă curți sunt cimitire”. Rubijne, la nord de Severodonetsk, se află în prima linie a ofensivei Rusiei în est.

Rusia și separatiștii locali încearcă să împingă forțele ucrainene din Lugansk și Donețk - regiunile cunoscute împreună sub numele de Donbas.

Hayday spune că unii locuitori din Rubizhne încă se ascund în subsoluri, „în cutii jefuite, din cărămidă arse”. Dar mulți au fugit sau au fost deportați în Rusia, spune el.

La începutul acestei luni, Ucraina a raportat că trupele sale au distrus o mare forță blindată rusă care încerca o traversare a râului lângă Rubijne.

 

Mai multe articole despre:
oras distrus mariopol razboi