MENIU

Orașul în care profesorii și personalul auxiliar vor fi obligați să se vaccineze împotriva COVID-19

Sursa foto: Arhivă

Profesorii şi personalul auxiliar al şcolilor publice din New York vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut, luni, de primarul metropolei americane, Bill de Blasio.

Prin această acțiune se dorește reducerea răspândirii variantei Delta a coronavirusului, care este mai contagioasă, informează The New York Times.

Ordinul de vaccinare va fi emis de Departamentul pentru sănătate al oraşului şi va fi obligatoriu pentru toţi cei 148.000 de angajaţii Departamentului Educaţiei. Aceştia vor trebui să fie vaccinaţi cu cel puţin prima doză până la data de 27 septembrie, pentru ca școlile să fie un mediu sigur pe tot parcursul anului.

Cursurile vor începe în New York pe 13 septembrie.
Într-o premieră pentru angajaţii oraşului, personalul Departamentului Educaţiei nu va mai avea opţiunea de a se supune testării săptămânale.

„Vrem ca şcolile noastre să fie extraordinar de sigure tot timpul anului”, a declarat Bill de Blasio, într-o conferinţă de presă.

După autorizarea completă de către Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente, vaccinul anti-COVID-19 Pfizer va deveni obligatoriu și în armata Statelor Unite.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat ca ministerul va emite o directivă in acest sens. Vaccinul PfizerBioNTech a fost administrat pînă acum în baza unei autorizaţii de urgenţă emise in decembrie a anului trecut. De atunci, a fost injectat unui număr de peste 204 milioane de americani.

Oficialii americani din domeniul sănătăţii publice speră că autirizarea completă îi va convinge pe americanii nevaccinaţi că serul este sigur şi eficient.