MENIU

Operațiune dramatică de salvare în Grecia: 9 migranți dispăruți, după ce o barcă s-a răsturnat

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Nouă migranți au fost salvați, iar alte nouă persoane sunt date dispărute după ce o barcă s-a răsturnat în largul unei insule din Grecia. Totul s-a întâmplat în largul insulei Evia, a anunțat paza de coastă. Un elicopter și două bărci iau parte la operațiunea de salvare care are loc în condiții de vânt puternic. 

Paza de coastă a anunțat marți că nouă persoane, toți bărbați, au fost salvate de echipele de căutare din Grecia. Potrivit AP, cei nouă migranți au fost găsiți pe o insuliță stâncoasă nelocuită din strâmtoarea Kafirea, aflată între Evia și Andros, la est de capitala Greciei. 

Supraviețuitorii le-au spus salvatorilor că la bordul ambarcațiunii cu vele se aflau în total aproximativ 68 de persoane, când aceasta s-a scufundat și că au pornit inițial de la Izmir, pe coasta Turciei. 

Autoritățile au fost alertate de un apel de urgență, la primele ore ale zilei de marți, de la pasageri care spuneau că barca pe care se aflau avea probleme, dar nu au furnizat o locație. O navă a gărzii de coastă, un elicopter și două ambarcațiuni participă la operațiunea de salvare chiar dacă vântul bate cu putere.

Grecia se confruntă cu valuri de migranți care vin din Siria, Irak și Afganistan.

Mai multe articole despre:
grecia migranti barca rasturnata