MENIU

Omagiul Franţei pentru Belgia, după atentate. Ce se va întâmpla cu Turnul Eiffel

Turnul Eiffel va fi iluminat marți seară în culorile Belgiei, omagiu adus "victimelor, apropiaților lor și întregului popor belgian" după atentatele de la Bruxelles, a anunțat primarul Parisului, Anne Hidalgo, informează AFP.

Monumentul a fost iluminat și în culorile Franței după atentatele survenite în capitală la 13 noiembrie, soldate cu 130 de morți. Anne Hidalgo, care își exprimă deplina solidaritate a sa și a parizienilor, a avut o întrevedere cu Yvan Mayeur, bourgmestre al orașului Bruxelles, semnalează un comunicat.

"Europa este vizată astăzi în inima sa" și sunt atacate, încă o dată, valorile sale fundamentale: "libertatea sa, omenia sa, toleranța sa, atașamentul său de nezdruncinat față de democrație", adaugă Anne Hidalgo.

"În fața acestui dușman care nu este condus decât de ură, moarte și fanatism, avem datoria de a rămâne în picioare", scrie primarul Parisului. "Răspunsul nostru trebuie să fie ferm și intransigent: să asigurăm securitatea concetățenilor noștri (...) să continuăm și să accentuăm acțiunile în materie de educație, de conviețuire și de dialog între comunități", apreciază Anne Hidalgo, care spune în încheiere:

"Nu vom ceda". Cel puțin 26 persoane au murit și 136 au fost rănite marți în atentatele teroriste de la Bruxelles, pe aeroportul Zaventem și din stația de metrou Maelbeek, în apropierea instituțiilor europene. Atentatele au provocat ridicarea nivelului de alertă la nivelul maxim, închiderea până la noi ordine a aeroportului internațional din Bruxelles și o întărire a securității pe alte aeroporturi din Europa și din afara acesteia.