MENIU

Oligarhii ruși își ascund averile în Dubai, de frica sancțiunilor

Sursa foto: Arhivă

Oligarhii ruși își ascund averile în Dubai, de frica sancțiunilor impuse după invadarea Ucrainei. Dubaiul nu este singurul loc preferat de bogați. Tot mai multe companii din Rusia își deschid conturi la bănci chinezești, pentru a evita parțial blocarea afacerilor. 

Refuzul Emiratelor Arabe de a lua o poziție în cazul războiului le-a dat încredere oligarhilor ruși, care își mută acum afacerile în Dubai, de teama sancțiunilor impuse de Occident. De altfel, oficialii arabi refuză să comunice cu Casa Albă.

Potrivit Reuters, tot mai mulți ruși înstăriți își transferă în Dubai fonduri care se află acum în băncile din Elveţia sau Londra.

Ca să scape de sancțiuni, rușii încearcă să ascundă urma banilor prin investiții în imobiliare sau fonduri care nu dezvăluie informații cu privire la proprietar.

De altfel, Dubaiul este de mult timp preferat pentru oligarhii ruși, care dețineau afaceri mari încă de dinainte să pornească războiul.

Iar Dubaiul nu este singurul loc considerat sigur pentru oligarhi. Aproape 300 de companiile din Rusia și-au deschis conturi la băncile chinezești, pentru a evita blocarea comerțului rus.

Rubla s-a prăbușit, după sancțiunile impuse de țările din occident. Multinaţionale din întreaga lume îşi rup legăturile cu Moscova. Pe lângă interzicerea comerțului, tot mai multe state blochează conturile companiilor rusești de pe teritoriul lor. 

Mai multe articole despre:
oligarhi rusi averi dubai sanctiuni razboi