MENIU

Octogenar român, judecat în Australia după ce a împuşcat administratorul blocului în care locuia

Octogenar român, judecat în Australia după ce a împuşcat administratorul blocului în care locuia

Un octogenar român, judecat în Australia pentru că l-a împuşcat pe administratorul blocului în care locuia, s-a antrenat în armata română şi are un istoric de boli mintale, a afirmat procurorul în cursul procesului, relatează Sydney Morning Herald în ediţia electronică de marţi.

Ilie Istudor, în vârstă de 86 de ani, este acuzat că l-a împuşcat cu intenţia de a-l ucide pe Stephen Smith, în vârstă de 66 de ani, în timpul unei şedinţe a echipei de conducere a blocului din Lakemba, la 24 aprilie. Istudor şi Smith ar fi reluat o dispută mai veche privind managementul blocului, când administratorul a fost împuşcat în gât.

În timpul unei audieri pentru cauţiune desfăşurate marţi la Curtea Supremă din statul australian New South Wales, judecătorul a fost informat că Istudor a ascuns o puşcă de calibru .22 în grădina blocului, potrivit mediafax.ro.

În timpul unei pauze la şedinţa generală anuală, Istudor a luat arma şi l-a împuşcat pe Smith în faţa vecinilor îngroziţi. Cei doi bărbaţi au căzut apoi pe scări, românul suferind o fractură la craniu.

Mai multe articole despre:
Australia împuşcat judecat administrator anchetat