MENIU

Obama cere Iranului să elibereze imediat trei deținuți americani

<p>Obama, mesaj de asigurare pentru Israel</p>

Președintele SUA, Barack Obama, a cerut, vineri, Guvernului iranian să elibereze trei deținuți americani - pastorul protestant Said Abedini, Amir Hekmati și Jason Rezaian, corespondent al publicației Washington Post - și să ajute la găsirea lui Robert Levinson, un cetățean american dispărut în Iran acum opt ani, potrivit Reuters, citată de Agerpres. 

''Astăzi, familii din întreaga lume se reunesc pentru a celebra această sărbătoare. Ne aducem aminte de familiile americane care suferă din cauza separării de cei dragi, aflați în închisoare sau dați dispăruți în Iran'', a declarat liderul de la Casa Albă, cu ocazia Nowruz, Anul Nou iranian.

Jason Rezaian, prezent la Teheran din anul 2012, a fost arestat, pe 22 iulie 2014, împreună cu soția sa, ziarista Yezaneh Salehi, eliberată ulterior, pentru motive care nu au fost niciodată anunțate în mod clar.

Washingtonul, care nu întreține relații diplomatice cu Teheranul, a solicitat de mai multe ori eliberarea cetățenilor americani, deținuți în Iran. Locul în care este deținut Jason Rezaian este necunoscut.