MENIU

Un nou mesaj straniu marca Elon Musk. Ce club de fotbal celebru vrea să „cumpere”

Elon Musk, noi mesaje-glumă / Foto: Profi Media

Miliardarul din Top 3 nu se lasă de „glumițe” postate pe contul personal de Twitter. Dacă telenovela achiziționării pachetului majoritar la rețeaua de socializare Twitter a ținut multă vreme prima pagină a ziarelor, Elon Musk este pregătit să facă o nouă „achiziție”. De data aceasta „vizat” este un club de fotbal de top. 

Elon Musk a spus pe Twitter că vrea să cumpere clubul de fotbal Manchester United și apoi a revenit, spunând că a fost o glumă. Musk este faimos și fiindcă a postat pe Twitter tot felul de nebunii, de la unele care au afectat valoarea acțiunilor, până la altele care au amuzat milioane de oameni. Uneori mesajele sale sunt incoerente.

Manchester United, de 20 de ori campioană a Angliei și de trei ori campioană a Europei, a terminat pe locul 6 în sezonul trecut din Premier League, pierzând 12 meciuri din 38. Bruno Fernandes este cel mai bine cotat jucător, cu o valoare de piață de 85 milioane euro.

Clubul este deținut din 2005 de familia americană Glazer și este evaluat la peste 4 miliarde dolari. Clubul este listat la bursa de la New York.

Musk, cu peste 103 milioane de urmăritori pe Twitter, are o lungă istorie de postări cu glume despre achiziții, iar în aprilie a scris că va cumpăra Coca Cola „pentru a pune din nou cocaina în ea”.

De ziua păcălelilor, în 2018, Musk a scris că Tesla a dat faliment, dar acțiunile companiei au scăzut cu 5% în ziua următoare.

În ianuarie 2018 Musk a postat un tweet în care făcea reclamă la aruncătoarele de flăcări vândute de una dintre companiile sale, Boring Co: „când apocalipsa zombie se va întâmpla, vei fi fericit că ai cumpărat un aruncător de flăcări”.

În aprilie acest an Musk a pus o imagine în care glumea că va cumpăra McDonald's, pentru a rezolva problemele cu mașinile de înghețată. Trebuie spus că în SUA s-au scris mii de articole în ultimul an despre faptul că, de foarte multe ori, mașinile de înghețată nu funcționează la McDonald's, clienții fiind foarte nemulțumiți.

Tweet-ul cu cele mai mari repercusiuni a fost cel pus într-o zi de august a anului 2018, când Musk a scris că are fondurile pentru a scoate Tesla de pe bursă. Acțiunile au crescut, iar Musk a fost dat în judecată de autoritatea Securities and Exchange Commission, pe motiv că a indus investitorii în eroare.

Mai multe articole despre:
elon musk tesla twitter manchester united