MENIU

O fată de 14 ani a murit după ce a inhalat deodorant - tulburător ce au găsit părinții în cameră

O tânără de 14 ani a suferit un stop cardiac după ce a pulverizat deodorantul tip spray în dormitorul ei. Părinții adolescentei au descoperit între timp alte cazuri în care tineri au murit din aceeași cauză.

Asociația Britanică a Producătorilor de Aerosoli (BAMA) a declarat că deodorantele au „avertismente foarte clare”. Companiile sunt obligate să pună avertismentul „a nu se lăsa la îndemâna copiilor” pe deodoranții cu aerosoli pe care îi vând.

Părinții Giorgiei spun, însă, că mesajul de avertizare este scris prea mic, iar mulți părinți le cumpără copiilor lor deodorante fără să bage de seamă avertismentul, scrie Jurnalul Olteniei.

„Oamenii nu știu cât de periculos poate fi conținutul din acești recipienți”, a spus tatăl Giorgiei, Paul, care ar vrea ca deodorantele să vină cu un avertisment mai clar, „astfel încât nimeni din această țară – sau din lume – să ajungă să treacă prin ceea ce am trecut noi personal. Nu vrem ca moartea fiicei noastre să fie în zadar”.

Giorgia suferea de autism și tatăl ei a spus că îi plăcea să stropească odorizant pe saltele pentru că mirosul lor o relaxa.

„Dacă se simțea chiar și puțin stresată, ea stropea cu acest spray care o făcea să se simtă relaxată pentru că este deodorantul pe care îl folosea soția mea”, a mai spus bărbatul.

Fratele mai mare al Giorgiei a găsit-o pe fată inconștientă în dormitorul ei.

„Ușa ei era deschisă, deci nu e ca și când era un mediu închis”, a spus tatăl fetei. „Cantitatea exactă de deodorant nu se cunoaște cu siguranță, dar trebuie să fi fost mai mult decât folosești în mod normal”, a mai spus Paul. 

Mai multe articole despre:
deodorant aerosoli pericole deodorant