MENIU

Negocieri ultrasecrete SUA-Rusia, între șefii spionilor, în timpul summitului G20 - Când se va termina războiul din Ucraina

Negocieri ultrasecrete SUA-Rusia, între șefii spionilor, în timpul summitului G20 - Când se va termina războiul din Ucraina

Sunt negocieri ultrasecrete între Rusia și Statele Unite, la Ankara, anunță presa de la Moscova. Delegația trimisă de Rusia ar fi condusă chiar de șeful Serviciului de Informații Externe, Serghei Narîșkin. 

Șeful Serviciului rus de Informații Externe - Serghei Narîșkin s-a deplasat în Turcia, în fruntea unei delegații, pentru discuții la nivel înalt cu Statele Unite, potrivit Kommersant. 

Această întâlnire nu a fost anunțată public până acum de nicio parte. 

Kremlinul a refuzat să comenteze că are loc o astfel de întâlnire. Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că nu poate nici să confirme, nici să infirme informația despre discuțiile de la Ankara.

Nu au fost anunțate nici informații despre delegația americană. Însă se știe că omologul lui Narîșkin este directorul CIA - William Burns.

Președintele Joe Biden l-a trimis pe Bill Burns la Moscova în noiembrie 2021 pentru a încerca să-l descurajeze pe Vladimir Putin să continue cu invazia planificată a Ucrainei, scrie The Telegraph.

Dacă întâlnirea de la Ankara anunțată de presă va fi confirmată, aceasta ar fi primul contact diplomatic față în față la nivel înalt între Washington și Moscova de când Serghei Lavrov și Anthony Blinken, secretarul de stat al SUA, s-au întâlnit la Geneva în 10 ianuarie, anul acesta, pentru discuții privind garanțiile de securitate. Întâlnirea a avut loc cu o lună înainte de invadarea Ucrainei, începută pe 24 februarie.

Informația privind negocierile secrete americano-ruse vine în timp ce lideri mondiali, inclusiv Joe Biden și Xi Jinping din China, se adună la Bali pentru summitul anual G20, care se deschide marți, 14 noiembrie. Întâlnirea liderilor mondiali este dominată de războiul din Ucraina, tensiunile dintre China și Statele Unite din cauza Taiwanului, criza economică globală și schimbările climatice.

Vladimir Putin nu va fi prezent la summitul G20, dar va fi reprezentat de Serghei Lavrov, ministrul rus de externe.