MENIU

NATO amână pentru la toamnă o decizie privind prezența navală sporită în Marea Neagră

NATO va lua decizii în legătură cu o eventuală prezenţă navală sporită în Marea Neagră în această toamnă, a anunțat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, notează News.ro.

NATO va lua decizii în legătură cu o eventuală prezenţă navală sporită în Marea Neagră în această toamnă, după ce strategii militari vor evalua situaţia, a declarat sâmbătă secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, în marja summitului de la Varşovia.

“Am decis ieri (vineri – n.r.) că le vom cere strategilor noştri militari să ofere sfaturi în legătură cu o prezenţă navală sporită şi cu o prezenţă aeriană sporită deasupra Mării Negre. Pe baza acestor sfaturi, vor fi luate decizii în toamnă”, a spus el.

Stoltenberg a amintit şi că liderii aliaţi au decis în prima zi a summitului să înfiinţeze o brigadă multinaţională, terestră, în România pentru consolidarea flancului estic.

În plus, NATO şi-a sporit deja prezenţa în Marea Neagră, a afirmat oficialul. “Avem mai multe patrule, avem o prezenţă navală mai importantă”, a adăugat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, vineri, pe Facebook, că iniţiativele şi obiectivele României la Summitul NATO de la Varşovia "prind contur" şi se vor regăsi în documentele finale ale reuniunii.

Mai multe articole despre:
România NATO Marea Neagră jens stoltenberg