MENIU

Moscova anticipează un „RĂZBOI TOTAL” dus de Occident, care va dura mult - Acuze de propagandă profund mincinoasă

Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat vineri Occidentul că duce un "război total" împotriva Rusiei şi a apreciat că acesta va dura "multă vreme".

„Occidentul a anunţat un război total împotriva noastră, împotriva întregii lumi ruseşti", a spus Lavrov la o reuniune a conducătorilor regiunilor Rusiei. „Putem spune cu certitudine că ne vom afla în această situaţie multă vreme", a adăugat el.

„Statele Unite şi sateliţii lor îşi dublează, triplează, cvadruplează eforturile de a limita Rusia, folosind un instrumentar foarte larg: începând cu sancţiunile economice unilaterale până la propaganda profund mincinoasă în spaţiul media mondial", a mai spus ministrul.

Puterile occidentale aplică tot mai multe sancţiuni Rusiei pentru că a lansat o ofensivă militară majoră împotriva Ucrainei, reaminteşte AFP.

Lavrov a atacat şi aşa-numita \"cancel culture\" (cultură a anulării - n. red.) şi a susţinut că occidentalii interzic clasici cum ar fi Ceaikovski, Dostoevski, Tolstoi sau Puşkin.

Numeroase instituţii culturale occidentale şi-au încetat cooperarea cu instituţiile de stat ruse sau au interzis artişti care susţin ofensiva împotriva Ucrainei, menţionează France Presse.

Mai multe articole despre:
lavrov razboi total rusia