MENIU

Mitul a fost sfărâmat.Ce dovedeşte uciderea fratelui dictatorului din Coreea de Nord -nu se aştepta!

Kim Jong un

Jurnaliştii de la The Atlantic comentează asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele dictatorului Kim Jong Un drept un act de autosabotaj care se va întoarce împotriva dictatorului din Coreea de Nord.

Otrăvit de două femei în aeroportul din Kuala Lumpur, Kim Jong Nam este cel mai recent sacrificat, dintr-un şir de oficiali din Coreea de Nord, de la venirea la puterea a liderului suprem, Kim Jong Un. Printre cei executaţi se numără şi un unchi prin alianţă al dictatorului, considerat vinovat de înaltă trădare. Uciderea fratelui vitreg al dictatorului se înscrie, însă, într-un alt registru. Kim Jong Nam era un descendent direct al liderului fondator al Coreei de Nord, Kim Il Sung şi avea, deci, "sânge regal". "Baekdu hyultong" (sângele Baekdu) ar fi rezervat descendenţilor lui Kim Il Sung şi ar fi, conform miturilor create în jurul acestuia, invincibil.

La rândul său, tatăl lui Kim Jong Un, Kim Jong Il, a "scăpat" de fratele vitreg şi rivalul său, Kim Pyung II, care şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în exil, întâi ca ambasador în Polonia şi acum în Republica Cehă.

Pentru prima dată în istoria Coreei de Nord, scrie The Atlantic, paranoia în creştere a lui Kim Jong Un ar fi cea care a fi dat o lovitură regimului de teroare instaurat de dictator, deschizând uşa posibilităţii ca domnia "sângelui invincibil" să se sfârşească. Astfel, uciderea lui Kim Jong Nam ar fi un uriaş gest de autosabotaj.