MENIU

Mesajul fratelui lui Salah Abdeslam, căutat pentru atentatele din Paris: "L-aş sfătui să se predea"

Mohamed Abdeslam, fratele lui Salah Abdeslam, bărbatul căutat pentru implicarea în atacurile terorise din Paris, a oferit recent un interviu televizat.

Bărbatul a profitat de acest moment şi a lansat un apel către Salah, cerându-i să se predea poliţiei.

"Sigur, l-aş sfătui să se predea singur poliţiei. Noi suntem o familie, ne gândim la el", a spus acesta. "E speriat, a mâncat? Cel mai bun lucru e care îl poate face este să se predea, aşa încât justiţia să poată face lumină în ceea ce s-a întâmplar. Salah nu a fost deocamdată chestionat de poliţie şi i se acordă, deci, prezumţia de nevinovăţie", a adăugat Mohamed Abdeslam.

În plus, bărbatul a spus că nu ştie unde s-ar putea ascunde fratele său, precizând că nu are informaţii dacă acesta se mai află în Belgia sau a fugit în Siria. Mai mult, Mohamed susţine că, deşi era adeptul islamului, Salah nu avea concepţii extremiste sau radicaliste, relatează The Mirror.

"Salah se roagă, nu bea, merge la moschee din când în când. Poartă haine normale. Îmi este imposibil să cred că este un radicalist", a mărturisit bărbatul.

Pe de altă parte, Brahim Abdeslam, fratele mai mare al celor doi, s-a aruncat în aer în faţa unei cafenele din Paris. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Pe numele lui Salah Abdeslam, autorităţile belgiene au emis un mandat de arestare internaţional, fiind căutat pentru implicarea în atacurile terorise din Paris.