MENIU

Merkel și președintele Germaniei, prezenți la manifestația de la Berlin împotriva islamofobiei

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel și președintele german, Joachim Gauck, au participat, marți seară, la manifestația, de la Berlin, împotriva islamofobiei, organizată la inițiativa mai multor organizații musulmane pentru a condamna atacurile din Franța, transmite AFP, citată de Agerpres. 

"Noi toți suntem Germania (...) Germania a devenit mai diversă la nivel religios, cultural și în mentalitate datorită imigrației", a afirmat șeful statului german, în fața mai multor mii de persoane adunate la Poarta Brandenburg, în prezența cancelarului Angela Merkel și a mai multor miniștri din guvernul german.

"Teroriștii nu au câștigat și nu vor câștiga (...) Teroriștii au vrut să-și răzbune Profetul ? Nu! Prin actele lor, ei au comis cea mai mare blasfemie", a declarat, la rândul său, președintele Consiliului central al musulmanilor din Germania, Aiman Mazyek, într-un scurt discurs.

Angela Merkel a participat duminică, alături de numeroși șefi de stat și de guvern, la marșul de la Paris împotriva terorismului. Cancelarul german a condamnat în repetate rânduri acțiunile mișcării germane anti-islam PEGIDA, mișcare care a mobilizat luni seara la Dresda 25.000 de persoane. Tot luni seara, peste 100.000 de persoane au manifestat în întreaga Germanie contra mișcării PEGIDA, precizează aceeași sursă.

Atacurile de la Paris, soldate cu 17 morți, au generat temeri în rândul autorităților de la Berlin privind o accentuare a tensiunilor în Germania, țară unde trăiesc aproximativ patru milioane de musulmani, în principal turci sau persoane de origine turcă.